Suderland

Pełna wersja: Wieści z zagranicy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Temat służący komentowaniu wydarzeń z życia innych mikronacji.

Jest to kontynuacja wątku ze starego forum.
[Obrazek: ranking-08-2017.png]

Jestem zdziwiony, ale nasz kraj zajął drugie miejsce. Wyprzedziła nas Sarmacja o 36 posty. Napisaliśmy 18% wszystkich postów. No to zobaczymy jak będzie za miesiąc. Oby tak dalej.

PS - Altani stanowi większość postów Kugarii
Nie jestem absolutnie tym zaskoczony. Czuję się dumny iż kolejny miesiąc jesteśmy na górze stawki tabeli. Mam nadzieję, że taki wynik się utrzyma i postaram się dołożyć kilka swoich cegiełek do tego. Smile
Takie pytanie formalne, ta Wspólnota Ebruzów, ktoś coś o nich wie?
To określenie na Unię pomiędzy Dreamlandem i Elderlandem.
Nasze stoisko na FOTACH wywołało nie małe poruszenie w Sarmacji. Utworzyli własną ligę F1 i nawet już ją zapełnili.
Z jednej strony fajnie, że kogoś zainspirowaliśmy, a z drugiej szkoda, że Norbert Byfyj został pominięty. Od wielu lat zajmuje się Formułą i robi to dobrze. Miał nawet inspiracje do zabrania się na wyścigi na skalę całego v-świata. Natomiast Sarmacja zorganizowała wyścigi na własną rękę. Wydaje mi się, że Norbert powinien zachować jakąś uprzywilejowana pozycję przy tworzeniu ligi v-światowej.

PS. Zauważcie, że oni piszą o nas nie Suderland, a Sunderland.

PPS. Wynik  rankingu cieszy ponownie. Udowodniliśmy, że lipiec to nie był jednorazowy wyskok, a wysoki poziom utrzymaliśmy już kolejny miesiąc. Tym razem bez najmniejszego liczenia Wink.
Niestety szkoda, że są pewne osobniki z Sarmacji, które twierdzą, że posty nabijane przez nas są zwykłym spamem. Na pytanie o ostatni miesiąc- sierpień i pokazanie mi tego spamu pokazują ogólnego screena z gier- szkoda tylko, że nie zauważyli że postów z gier w sierpniu było niesamowicie mało, a wszystkie posty są pisane sensownie i na temat. Mam nieodparte wrażenie, iż niektórzy Sarmaci mają problem ze sobą i nie mogą zrozumieć, że w miarę świeża v-nacja jest w stanie wykręcać liczby PISZĄC SENSOWNE POSTY podobne jak Sarmacja. Rozumiem zazdrość niepohamowaną, u niektórych jednakże proszę - jak prawdziwi legendarni sarmaci - zacznijcie tworzyć, być honorowi a także wykazywać się kulturą osobistą. Bo obecnie niektórzy chyba zapomnieli o ideałach- o których przecież sama nazwa państwa powinna przypominać. Co do stanowiska na FOTACH i całej F1, no cóż... mało brakło a byśmy się dowiedzieli, że Sarmacja sama wpadła na pomysł F1 i to ona jest jej prekursorem w obecnych czasach. Naprawdę żałuję, że nie wspomnieli nawet o Panie Norbercie, który jest zafascynowany F1 odkąd go znam- a już kilka dobrych lat minęło. To on wprowadził nowy sport w Suderlandzie, z którego następni mogą korzystać, jednakże nie zapominajmy o nim, bo bez jego wkładu w to nawet taka Sarmacja by nie miała ów sportu.

I ostatnia kwestia- w sumie dotycząca F1- Co sądzicie o utworzeniu v-nacyjnej F1? Rozumiem, że niektóre państwa mogą nie chcieć brać udziału z uwagi na brak zainteresowania tym sportem, jednakże w każdym państwie jakby przedstawił taką propozycję może coś by z tego było Smile Tak jak mamy piłkę nożną międzynarodową- tak możemy mieć i formułę - np po 3 zespoły z każdego kraju ( w zależności od ilości chętnych państw do wzięcia w tym udziału)
Jeżeli znalazłyby się chętne państwa do tworzenia razem z nami mikronacyjnej F1 to myślę, że byłaby to świetna inicjatywa. Pytanie czy Norbert Byfyj chciałby się tym zająć?
Santena skończyła roczek. Mimo tego, że są wyzywany od kopiuj wklej to ja jednak im gratuluje, bo przynajmniej nie prowokują i nie kłócą się o byle co.

Gratulację dla Pana Prezydenta. Mam nadzieje, że to pozwoli nam na lepszy rozwój z innymi krajami. Swoją drogą, nasz Pan Prezydentjest jak Franciszek, bo dał skromny podpis, a Jego Świątobliwość Pius VI, bogaty jak Benedykt XVI.

Koniec fotów, a Jurand nadal szuka córki