Wieści z zagranicy -
Ryszard Maj - 01-09-2017
Temat służący komentowaniu wydarzeń z życia innych mikronacji.
Jest to kontynuacja wątku ze
starego forum.
RE: Wieści z zagranicy -
Fryderyk Marks - 02-09-2017
Jestem zdziwiony, ale nasz kraj zajął drugie miejsce. Wyprzedziła nas Sarmacja o 36 posty. Napisaliśmy 18% wszystkich postów. No to zobaczymy jak będzie za miesiąc. Oby tak dalej.
PS - Altani stanowi większość postów Kugarii
Arkadiusz Alviusz - 02-09-2017
Nie jestem absolutnie tym zaskoczony. Czuję się dumny iż kolejny miesiąc jesteśmy na górze stawki tabeli. Mam nadzieję, że taki wynik się utrzyma i postaram się dołożyć kilka swoich cegiełek do tego.
Stanisław Dmowski - 02-09-2017
Takie pytanie formalne, ta Wspólnota Ebruzów, ktoś coś o nich wie?
Filip Lotnik - 02-09-2017
To określenie na Unię pomiędzy Dreamlandem i Elderlandem.
Jeaherys von Razorin - 02-09-2017
Nasze stoisko na FOTACH wywołało nie małe poruszenie w Sarmacji. Utworzyli własną ligę F1 i nawet już ją zapełnili.
Ryszard Maj - 03-09-2017
Z jednej strony fajnie, że kogoś zainspirowaliśmy, a z drugiej szkoda, że Norbert Byfyj został pominięty. Od wielu lat zajmuje się Formułą i robi to dobrze. Miał nawet inspiracje do zabrania się na wyścigi na skalę całego v-świata. Natomiast Sarmacja zorganizowała wyścigi na własną rękę. Wydaje mi się, że Norbert powinien zachować jakąś uprzywilejowana pozycję przy tworzeniu ligi v-światowej.
PS. Zauważcie, że oni piszą o nas nie Suderland, a Su
nderland.
PPS. Wynik rankingu cieszy ponownie. Udowodniliśmy, że lipiec to nie był jednorazowy wyskok, a wysoki poziom utrzymaliśmy już kolejny miesiąc. Tym razem bez najmniejszego liczenia
.
Arkadiusz Alviusz - 03-09-2017
Niestety szkoda, że są pewne osobniki z Sarmacji, które twierdzą, że posty nabijane przez nas są zwykłym spamem. Na pytanie o ostatni miesiąc- sierpień i pokazanie mi tego spamu pokazują ogólnego screena z gier- szkoda tylko, że nie zauważyli że postów z gier w sierpniu było niesamowicie mało, a wszystkie posty są pisane sensownie i na temat. Mam nieodparte wrażenie, iż niektórzy Sarmaci mają problem ze sobą i nie mogą zrozumieć, że w miarę świeża v-nacja jest w stanie wykręcać liczby PISZĄC SENSOWNE POSTY podobne jak Sarmacja. Rozumiem zazdrość niepohamowaną, u niektórych jednakże proszę - jak prawdziwi legendarni sarmaci - zacznijcie tworzyć, być honorowi a także wykazywać się kulturą osobistą. Bo obecnie niektórzy chyba zapomnieli o ideałach- o których przecież sama nazwa państwa powinna przypominać. Co do stanowiska na FOTACH i całej F1, no cóż... mało brakło a byśmy się dowiedzieli, że Sarmacja sama wpadła na pomysł F1 i to ona jest jej prekursorem w obecnych czasach. Naprawdę żałuję, że nie wspomnieli nawet o Panie Norbercie, który jest zafascynowany F1 odkąd go znam- a już kilka dobrych lat minęło. To on wprowadził nowy sport w Suderlandzie, z którego następni mogą korzystać, jednakże nie zapominajmy o nim, bo bez jego wkładu w to nawet taka Sarmacja by nie miała ów sportu.
I ostatnia kwestia- w sumie dotycząca F1- Co sądzicie o utworzeniu v-nacyjnej F1? Rozumiem, że niektóre państwa mogą nie chcieć brać udziału z uwagi na brak zainteresowania tym sportem, jednakże w każdym państwie jakby przedstawił taką propozycję może coś by z tego było
Tak jak mamy piłkę nożną międzynarodową- tak możemy mieć i formułę - np po 3 zespoły z każdego kraju ( w zależności od ilości chętnych państw do wzięcia w tym udziału)
Ryszard Maj - 03-09-2017
Jeżeli znalazłyby się chętne państwa do tworzenia razem z nami mikronacyjnej F1 to myślę, że byłaby to świetna inicjatywa. Pytanie czy
Norbert Byfyj chciałby się tym zająć?
Fryderyk Marks - 04-09-2017
Santena skończyła roczek. Mimo tego, że są wyzywany od kopiuj wklej to ja jednak im gratuluje, bo przynajmniej nie prowokują i nie kłócą się o byle co.
Gratulację dla Pana Prezydenta. Mam nadzieje, że to pozwoli nam na lepszy rozwój z innymi krajami. Swoją drogą, nasz Pan Prezydentjest jak Franciszek, bo dał skromny podpis, a Jego Świątobliwość Pius VI, bogaty jak Benedykt XVI.
Koniec fotów, a Jurand nadal szuka córki