Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wieści z zagranicy

Oskarżenia ws Suderlandu ;
http://garapenia.cba.pl/forum/index.php?...sg5309#new

Przeniosłem z poddziału gazety Wiadomości z zagranicy.
- Ryszard Maj

/-/ Thomas ksiażę von Lisendorff
carewicz brodryjski 
 Admirał rezerwy MW SZ Republiki Suderlandu 
Członek partii SDN

Odpowiedz

Casimir chyba ma na nas takiego focha (po dziś dzień ciekawi mnie dlaczego), że uwierzył naszemu byłemu obywatelowi, choć pewnie nawet nie zajrzał na nasze forum. Destabilizuje swój kraj i jeszcze gada na nas bo jakiś uciekinier wysunie lewe oskarżenia.
Co ciekawe inny nasz były obywatel stanął w naszej obronie, ale mam wątpliwości czy aby na pewno został wysłuchany.

Gregory Mykko - Senator XIII Kadencji Doktor Hab. Spraw Społecznych

Stań na grobie milionów i zapytaj ich, czy honor ma znaczenie. Ich cisza będzie odpowiedzią

[Obrazek: R827141.png]
Odpowiedz

Cytat:że uwierzył naszemu byłemu obywatelowi

I tutaj jest mały haczyk. Zgodnie z naszym prawem, które według pana Casimira jest martwe, obywatelstwo można stracić w taki spsoób:
- za brak aktywności i decyzji sądu
- za zdradę stanu i decyzje sądu
- zrzeczenie się

Niestety, nasz były obywatel ani się nie zrzekł, ani nie spelnia wymogów do 2 poprzednich punktów. Więc jest nadal obywatelem, chociaż ponoć zrzeknął się go, ale prywatnie.

A co do samej Garapenii, to dam radę. Usuńcie Casimira, a zyskacie wiele.

Fryderyk Marks 

..Nadejdą czasy, kiedy Ci, którzy zamykali smoki będą błagać nas o to, żeby nie oddawać ich w ich szpony''

Odpowiedz

[Obrazek: ranking092017.png]

No cóż, trzeba pogratulować wszystkim, dzięki którym mamy taki wysoki wynik. Jest to też nasz nowy rekord pod względem ilości postów. Nigdy nie mięliśmy, aż tylu postów. Ale po co pisać o sobie, popiszmy o innych krajach.

Dreamland - Ładny wynik, szkoda, że zabrakło im 37 postów, była by ciekawa liczba.

Sarmacja - Sporo spadek, szczególnie, że wyprzedzili nas ostatnio.

Bialenia - Duży spadek. Aż trudno uwierzyć, że więcej postów stracili niż napisali. A szkoda.

Austro-Węgry - Kraj, który ponownie się zjednoczył, zajął 5 miejsce, wyprzedzają Kugarię

Kugaria - I to jest ciekawostka, bo według forum Kugarii, mają tam o 100 postów więcej.

Brodnia Północna - jeszcze jako Północna

Ardemia - Nowy kraj, ktoś coś wie o nim?

Muratyka - j.w

IV Rzesza Niemiecka - Bardzo ciekawa flaga

Batawia i Kongresówka - Oba po 1 poście i co się domyślam napisane z okazji IV regat

Są jeszcze 2 ranking na kwartał i 3/4 roku. Ale może ktoś inni się wypowie

Z mojej stronny to mam taką nadzieje, że nowy KRSZ spróbuje nawiązać stosunki z takimi krajami jak Austro-Węgry  i IV Rzesza.

Fryderyk Marks 

..Nadejdą czasy, kiedy Ci, którzy zamykali smoki będą błagać nas o to, żeby nie oddawać ich w ich szpony''

Odpowiedz

Towarzysz Witt znowu prezentuje ból pewnej części ciała wywołany świetnymi wynikami Republiki. Nasz kraj niektórym staje w gardle i to tak bardzo, że nawet nie potrafią docenić naszego wysiłku (przepraszam bardzo, Encyklopedia to spam?). Towarzyszu Witt, macie wy, Towarzyszu, rozum i godność człowieka? Nie wydaje mi się.

Marszałek Suderlandzkich Sił Zbrojnych
mgr politologii 
Doktor Honoris Causa Uniwersytetu Bialeńskiego
Odpowiedz

Zastanawiam się, jakby encyklopedia była tworem sarmatów, to byłaby cudowna? Obecnie widać że każdy post na suder jest prześwietlony przez całą zagranicę w celu znalezienia chociaż jednego spamu. Spokojnie, argumenty powoli wam się skończą. Czekam z niecierpliwością na to co będzie za miesiąc pod ich analizą i ile pozwolimy im pocierpieć zanim osłabniemy? Oby jak najdłużej.

Norbert Byfyj - Wiceelektor, Deputowany, Gubernator Hrabstwa Koburgii, Kierownik Resortu Gospodarki i Finansów,  Doktor Hab. Chemii

Odpowiedz

Wbrew moim oczekiwaniom to nie Witt, a jakaś Towarzyszka o imieniu bądź nazwisku, które ciężko napisać nas atakuje nazywając "Sudopedią". No cóż Big Grin Z miesiąca na miesiąc coraz zabawniejsze nazwy nam wymyślają Big Grin Jeśli ma jakiś problem to niech stworzy sobie osobny ranking i odejmie te 80 czy 90 postów i zobaczy gdzie byłby Suderland... Oh wait, nie musi tworzyć do tego osobnego rankingu Big Grin Niech odejmie te 90 postów co nam sklasyfikowano i zobaczy gdzie byśmy byli.
No i jeszcze jedno. Rżną się o ten ranking jakby zależało od niego życie co niektórych, a on i tak nie za wiele daje(o ile w ogóle coś daje?).

mgr politologii 
Odpowiedz

Proszę poczekać jeszcze bo nie wszyscy jeszcze zapoznali się z rankingiem. A ja uwielbiam czytać posty wypowiadające się na temat rankingu, a szczególnie te w których wspominają o Suderlandzie.

Jeaherys von Razorin - szlachcic, filantrop, patriota 
[Obrazek: 1356.png]
Odpowiedz

Car Brodrii Iwan Pietrow jako jeden z nielicznych pogratulował nam wysokiego miejsca w ostatnim rankingu , dobrze wiedzieć, że jest w mikroświecie ktoś, kto nie rzuca bezpodstawnych oskarżeń.

Tymczasem w Dreamlandzie, pewien pan  który swego czasu nazwał pana Marksa "patafianem", pod normalną ankietą dot. Królowej, rozpoczął kolejną burdę z użyciem przekleństw. Naprawdę, czy takie posty wiele różnią się od liczenia?

Filip Lotnik - Doktor Hab. Historii

Senator XIII Kadencji
Podporucznik Suderlandzkich Sił Zbrojnych 
Dowódca Drugiego Pułku Saperów Pierwszej Niezależnej Brygady Saperów i Inżynierów

Nie chodzi o wygraną, tylko o przegraną przeciwnika.

[img=0x0]https://i.imgur.com/R827141.png[/img][img=0x0]https://i.imgur.com/mPBTPW2.png[/img]

Odpowiedz

Te posty niczym nie różnią się od liczenia, są nawet gorsze. Jak wiemy, mieliśmy obywatela co niezbyt rozumiał matematykę, może patrząc jak u nas się liczy, czegoś się uczył. A co wnoszą wulgarne posty, lub posty o Bolesławie Chrobrym i stosunkach za garażami? Przecież to poziom gimnazjum i to takiego specjalnego, dla niepełnosprytnych. Myślę, że przy dalszych zarzutach o spam, powinniśmy kontrować to powołując się na ich BEZWARTOŚCIOWE posty, o których wspomniałem. Jest jeszcze inny sposób - zapomnijmy o tym, że takie coś jak Dreamland istnieje...

mgr politologii 
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości