Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wieści z zagranicy

Po za Brodrią, jest jeszcze jeden kraj, który pozytywnie napisał o naszym wyniku w rankingu.

Regaty, trwają i aktualnie są w okolicach Garapenii.

Bialenia ma kryzys.

Fryderyk Marks 

..Nadejdą czasy, kiedy Ci, którzy zamykali smoki będą błagać nas o to, żeby nie oddawać ich w ich szpony''

Odpowiedz

Drodzy przyjaciele. Brodria była i pozostanie sojusznikiem oraz przyjacielem Sunderlandu.

/-/ Thomas ksiażę von Lisendorff
carewicz brodryjski 
 Admirał rezerwy MW SZ Republiki Suderlandu 
Członek partii SDN

Odpowiedz

Uwielbiam ten okres kiedy pojawia się ranking aktywności i można poczytać sobie na obcych forach te wszystkie farmazony pod naszym adresem. Dobra zabawa i salwy śmiechu gwarantowane.

Co ciekawe, niektórym przeszkadza Wielka Encyklopedia Wymarłych Gatunków. Nie jest to co prawda poziom dreamlandzkich tematów o kupie czy innych takich niesmacznych żartów o seksualnym podłożu. Aczkolwiek nie jest do poziom do którego chciałbym aby Suderland aspirował.

[Obrazek: NzLBupx.png]     [Obrazek: Il9xQZB.png]     [Obrazek: h2Epeb3.png]     [Obrazek: ysbN3sL.png]     [Obrazek: Yxw9Kih.png]     [Obrazek: gL7GFe3.png]     [Obrazek: xHbha88.png]

Profesor Prawa
Odpowiedz

Widać że Kugaria nie tylko z nami ma problem, normalną konwersację w Bialenii n.t negatywnych aspektów życia w mikroświecie nazwała antyreklamą, ogłosiła Bialenię niszczycielką Nordaty i zapowiadała jej upadek. Szkoda gadać...

Filip Lotnik - Doktor Hab. Historii

Senator XIII Kadencji
Podporucznik Suderlandzkich Sił Zbrojnych 
Dowódca Drugiego Pułku Saperów Pierwszej Niezależnej Brygady Saperów i Inżynierów

Nie chodzi o wygraną, tylko o przegraną przeciwnika.

[img=0x0]https://i.imgur.com/R827141.png[/img][img=0x0]https://i.imgur.com/mPBTPW2.png[/img]

Odpowiedz

Proszę nie traktować poważnie osoby, która ma problem, bardziej mnie ciekawi, kiedy Kugaryczy ją skarzą, bo cały czas obniża prestiż ich kraju, ale napędza posty. A o to dowód Współwinny zamachowi zginął. A Altanii?

Fryderyk Marks 

..Nadejdą czasy, kiedy Ci, którzy zamykali smoki będą błagać nas o to, żeby nie oddawać ich w ich szpony''

Odpowiedz

Towarzysze z Santery odkryli coś bardzo ciekawego, a zarazem zabawnego.

http://www.santera.darmowefora.pl/index....csbsu3#new

Wierząc temu co odkryli na drodze dedukcji zbiegli zamachowcy, mordercy, rabusie i gwałciciele utworzyli swoją SAMOZWAŃCZĄ tzw. Republikę Ardemii na ziemiach ISTNIEJĄCEJ Wurstlandii.

Co oni mają pod czaszkami (a właściwie nie mają)? Może tak ktoś od nas powiadomiłby Wurstlandie o zaistniałej sytuacji? Co prawda ich aktywność jest niemal zerowa, ale ktoś tam mógłby się tym zainteresować.

Marszałek Suderlandzkich Sił Zbrojnych
mgr politologii 
Doktor Honoris Causa Uniwersytetu Bialeńskiego
Odpowiedz

Cytat:Towarzysze z Santery odkryli coś bardzo ciekawego, a zarazem zabawnego.

Coraz bardziej mi Santena imponuje. Cały czas są oni atakowani, że są multikontami oraz kopiowanie stron. Ale to dopiero jeden z ich mieszkańców odkrył coś, co nie zobaczyli ani Sarmaci ani inni mieszkańcy Polinu i to przez okres miesiąca.

Więc, Republika Ardemii leży na terenie Wurstlandii. A czym jest ta Wurstlandia? Z ostatniego rankingu można wywnioskować, że napisała 4 posty. Więc kraj jest chyba martwy, ale to nie znaczy że nie istnieje i Ardemia jest na jego terytoriach? Czy ktoś wie kto włada Wurstlandią? Może trzeba ich powiadomić o tym?

A tak poza tym zakończyły się regaty i gratuluje Panu Jeharysowi von Razorinowi za zajęcie 6 miejsca w tych regatach.

[Obrazek: index.php?action=dlattach;topic=7911.0;a...1891;image]

Fryderyk Marks 

Odpowiedz

Batawia wróciła do żywych.

Fryderyk Marks 

Odpowiedz

Wizyta KRSZ w Austro-Węgrzech została zauważona  Dreamlandzie. Link.

Przeglądając forum tej mikronacji natknąłem się jeszcze na coś takiego. Od razu mówię, że tego nie czytałem i nawet czytać zamiaru nie mam. Tym bardziej, że ani nie znam autora, ani za bardzo nie interesują mnie opisane w niej zagadnienia. Aczkolwiek patrząc na obszerność tego "dzieła" zaczynam się zastanawiać jak bardzo nudne trzeba mieć życie prywatne aby coś takiego napisać. Rozumiem, że mikronacje to zabawa, ale bez przesady... xD

[Obrazek: NzLBupx.png]     [Obrazek: Il9xQZB.png]     [Obrazek: h2Epeb3.png]     [Obrazek: ysbN3sL.png]     [Obrazek: Yxw9Kih.png]     [Obrazek: gL7GFe3.png]     [Obrazek: xHbha88.png]

Profesor Prawa
Odpowiedz

No wie pan, ja na przykład podczas długich podróży lubię sobie napisać coś do Suderlandu, tak właśnie powstała między innymi biografia Ryszarda I. Często również piszę inne rzeczy z nudów, jakoś rok temu fabularnie opisałem moją całą kampanię Polską w Total War: Empire, więc... czy ja też mam nudne życie> ? :Big Grin Ja bardzo szanuje, że komuś się chciało to napisać, i nie wiadomo, czy ma on nudne życie czy jest kaskaderem mającym wielką willę i bank pełen jenów japońskich, więc proszę wstrzymać się z takimi ocenami. Chociaż ja raczej też tego nie przeczytam, bo i tak masę książek czekających na lekturę.

Filip Lotnik - Doktor Hab. Historii

Senator XIII Kadencji
Podporucznik Suderlandzkich Sił Zbrojnych 
Dowódca Drugiego Pułku Saperów Pierwszej Niezależnej Brygady Saperów i Inżynierów

Nie chodzi o wygraną, tylko o przegraną przeciwnika.

[img=0x0]https://i.imgur.com/R827141.png[/img][img=0x0]https://i.imgur.com/mPBTPW2.png[/img]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości