(27-08-2024, 09:57)Diana Marks napisał(a): Natomiast z innych wieści to w Bastionie trwają pracę nad aktualizacją mapy Mikroświata i jesteśmy zaznaczeni - https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic...6546#p6546
[...]
W dawnych czasach, jakie były w 2016 to długo czekało się na to, by zostać uznanym, czyli wpisany na mapie świata. Teraz wystarczyło 10 dni - https://bastionpollin.pl/mapy-mikroswiata/ i co najciekawsze nie trzeba było nic pisać.
Bo autor obecnej mapy ma "swoich informatorów" i stara się w miarę na bieżąco reagować na wszelkie zmiany w mikroświecie. Tym razem możecie podziękować "wiewiórce" z Leocji... która mi
doniosła o reaktywacji Suderlandu.
Zresztą sama "instytucję uznania" uważam za dość kontrowersyjną. Tworzona przeze mnie mapa ma odzwierciedlać stan faktyczny w mikroświecie, a skoro Suderland wznowił działanie, ma stosowne miejsce informatyczne (w którym coś się faktycznie dzieje) oraz w chwili tej reaktywacji teren był nie tylko OBPP, ale też wcześniej był przecież terenem Suderlandu to nic nie stało na przeszkodzie by oznaczyć go ponownie jako funkcjonujące państwo - co też uczyniłem.
Ale na przyszłość zawsze możecie też zostać "wiewiórkami"
- najlepiej w sprawach mapy kontaktować się ze mną na Bastionie (publicznie lub PW) lub ewentualnie przez Leocję gdzie bywam regularnie (w Edelweiss też odczytam, ale czasem z pewnym opóźnieniem).
(26-08-2024, 19:13)Jeaherys von Razorin napisał(a): (26-08-2024, 18:52)Henryk Ziemiański napisał(a): Kolejne wieści z zagranicy. Tym razem z Bastionu. https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?t=741
Jak mówiłem brzęczenie much, którymi nie warto się nawet interesować. W poprzedniej wiadomości pokazałem screena z jego reakcji na naszą inicjatywę. Teraz będzie pewnie próbował nam rzucać kłody pod nogi na wszelki możliwy dla niego sposób.
No i teraz pytanie dość oficjalne. Chodzi o Wasz stosunek do rzekomej inwazji na wyspę oraz żądanie ze strony "atakujących" aby uwzględnić podział Suderlandu na dwie części.
Jak wiadomo w mikroświecie można sobie napisać wszystko, a jednostronne deklaracje o "wojowaniu" czy zajęciu zbrojnym jakiegoś terenu innego państwa nie znaczą nic bez deklaracji z "drugiej strony". Zawarłem to zresztą w mojej wypowiedzi na ten temat...
tutaj i wcześniej
tutaj.
Proszę więc o
oficjalne ustosunkowanie się do kwestii tego "ataku" i ewentualnego podziału wyspy. Byłbym wdzięczny gdyby to miało charakter
poważnej wypowiedzi kogoś reprezentującego Suderland oficjalnie.
Bo choć rozumiem prześmiewczość w reakcji na takie "akcje" (swego czasu nie raz z takimi sytuacjami jednostronnego i narracyjnego najazdu się spotykałem i też moje reakcje były zwykle nacechowanie ironią), to jednak nanosząc sytuacje na mapie (a konfliktowe się zdarzają) muszę kierować się często oficjalnym stanowiskiem jakiegoś kraju w sprawie zaistniałej sytuacji.
Proszę więc o wypowiedź, która będzie dla mnie oficjalnym stanowiskiem Suderlandu wobec twierdzeń o "najeździe" oraz żądań dotyczących podziału wyspy na dwie części.