Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Odezwa do ludu pracującego Suderlandu

Obywatele i Obywatelki! Ludu pracujący Suderlandu!

Wiary dziś życzę Tobie, że zostanie
Bo na tej ziemi jesteś po to właśnie
By z ognia zgliszcza
Mógł powstać dyjament
Wiekuistego zwycięstwa zaranie

– pisał wieszcz znany. Dzisiaj te słowa spełniają się po raz wtóry, bo oto z ruin zapomnienia jak feniks z popiołów powstaje do życia Suderland. Wieść ta wspaniała do uszu moich coraz to śmielej puka. Świadomy jednak ograniczeń losu, jak i z drugiej strony wielkiej dziejowej chwili, staję oto u bram tej mikronacji, by mógł powstać dyjament. Pierwszym wszak Sędzią Sądu Najwyższego byłem onegdaj i już lat temu parę zapowiedziałem co stanie się w naszej ojczyźnie. Słów tych wówczas słuchać nikt nie chciał, lecz przyszedł czas na ich wypełnienie. Chyląc czoła odnowicielom Suderlandu przybywam pokornie na ich wołanie!

Czy wiesz że jesteś po to właśnie? – pyta poeta. Wiem! I obecność swoją oferuję, by Suderlandowi wiernie służyć, stąd moje pojawienie się po latach. Nostalgia zagościła w naszych sercach, więc witam się z wami i rozważeniu waszemu poddaje słowa poety:

Połóż rękę na sercu
Otwórz oczy szeroko i skacz!
Powiedz: Teraz lub nigdy
Zamiast: Będzie co ma być
I nie czekaj aż głód spełni
Twoje cierpienie! Tak!

prof. zw. dr hab. Guliano Giuseppe Montini vel Bertelli

prof. zw. dr hab. net. Guliano Montini
Odpowiedz

Witamy Panie Montini, Mój Ojciec w pamiętnika Pana ciepło wspominał i jak widać nie mylił się co do Pana. Na nostalgię to wiele osób powróciło do Suderlandu. Witamy z powrotem.

Pierwszy Mówca Senatu Republiki i Kierownik Nauki i Kultury oraz Dziedzictwa Narodowego

,,Smoki wróciły''
Odpowiedz

Witam serdecznie.

Henryk Ziemiański 
Prezes Zjednoczenia Narodowego
Komendant Główny Milicji Porządkowej
Senior rodu Ziemiańskich 

[Obrazek: 816969640_100895599741633765(1).png.7a67...f669a0.png]
Odpowiedz

Witam, witam, panie Montini

Jeaherys von Razorin - szlachcic, filantrop, patriota 
[Obrazek: 1356.png]