Liczba postów: 2,081
Liczba wątków: 252
Stanowisko/a: Wiceprzewodniczący Suderlandzkiej Akademii Nauk, dyrektor Suderlandzkich Kolei Żelaznych oraz właściciel i dyrektor Suderlandzkiego Przedsiębiorstwa Wodnego, ambasador Republiki Suderlandu w Księstwie Sarmacji, Gubernator Hrabstwa Alacutro.
Przymierzam się do zebrania, zarchiwizowania i przedstawienia w ciekawiej formie niektórych aspektów Suderlandu, z którymi miałem w przeszłości do czynienia. Chciałbym nadać mojemu opracowaniu formę wiki i stąd moje pytanie - która micropedia jest obecnie aktualna, tzn. która jest przez całą mikronacyjną społeczność nadal utrzymywana i rozwijana, która ma bardziej oficjalny status? Coś mi się obiło o uszy, że istnieją już dwie micropedie, dlatego od razu pytam w licznie mnogiej. Przy okazji poproszę o linki

.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2025, 12:58 przez
Ryszard Maj.)
Liczba postów: 1,473
Liczba wątków: 242
(01-02-2025, 12:26)Ryszard Maj napisał(a): Zabieram się do zebrania, zarchiwizowania i przedstawienia w ciekawiej formie niektórych aspektów Suderlandu, z którymi miałem w przeszłości do czynienia. Chciałbym nadać mojemu opracowaniu formę wiki i stąd moje pytanie - która micropedia jest obecnie aktualna, tzn. która jest przez całą mikronacyjną społeczność nadal utrzymywana i rozwijana, która ma bardziej oficjalny status? Coś mi się obiło o uszu, że istnieją już dwie micropedie, dlatego od razu pytam w licznie mnogiej. Przy okazji poproszę o linki
.
Parę miesięcy temu, uaktualniłam naszą stronę na Mikropedii, która teraz ma inny adres.
A o to i link do tematu. Oczywiście trzeba to nadal dokończyć, bo nie ma spisanej całej historii oraz informacje są sprzed kilku miesięcy. I tak to jest teraz ta druga, oficjalna stronna.
Urząd Administracji Republiki, Pierwszy Mówca Senatu Republiki i Kierownik Nauki i Kultury oraz Dziedzictwa Narodowego
,,Smoki wróciły''
Liczba postów: 2,081
Liczba wątków: 252
Stanowisko/a: Wiceprzewodniczący Suderlandzkiej Akademii Nauk, dyrektor Suderlandzkich Kolei Żelaznych oraz właściciel i dyrektor Suderlandzkiego Przedsiębiorstwa Wodnego, ambasador Republiki Suderlandu w Księstwie Sarmacji, Gubernator Hrabstwa Alacutro.
Dziękuję za odpowiedź. W wolnym czasie zacznę coś tam publikować. Prawdopodobnie skorzystam z propozycji powrotu do SANu, bo nada to mojej działalności bardziej oficjalny charakter.