Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Biuro Podań Suderladzkiej Akademii Nauk

Składam wniosek, aby w spisie senatorów, gdzie pojawia się moja osoba zdjęcie numer 2 zostało zmienione na adekwatne z moim awatarem:

[Obrazek: c28krjhxeaauser.jpg?w=390&h=260]

Opis może pozostać ten sam

Norbert Byfyj - Wiceelektor, Deputowany, Gubernator Hrabstwa Koburgii, Kierownik Resortu Gospodarki i Finansów,  Doktor Hab. Chemii

Odpowiedz

Prośba zaakceptowana pozytywnie

Wiceprzewodniczący SAN

Fryderyk Marks 

..Nadejdą czasy, kiedy Ci, którzy zamykali smoki będą błagać nas o to, żeby nie oddawać ich w ich szpony''

Odpowiedz

Chciałbym złożyć wniosek do SAN o ustalenie liczby ludności poszczególnych miast oraz ustalenie ogólnej liczby ludności kraju.

Wniosek pragnę poprzeć tym, że jako prezes zarządu spółki energetycznej SSE mam problem z policzeniem rachunków za prąd dla poszczególnych miast...a miasta za prąd nie płacą od dawna, do tego spis ludności przyczyni się do poznania większej wiedzy o naszym państwie, o jego obywatelach.

[Obrazek: exY5zDW.png] [Obrazek: exY5zDW.png] [Obrazek: exY5zDW.png]

Prezydent II Republiki Suderlandu
Odpowiedz

Widzę, że wniosek jako tako zignorowano, decydując w głosowaniu, że to burmistrzowie mają sami ustalać liczbę ludności...ciekaw jestem, czy z kutowskiego Urniwande coś dostaniecie

[Obrazek: exY5zDW.png] [Obrazek: exY5zDW.png] [Obrazek: exY5zDW.png]

Prezydent II Republiki Suderlandu
Odpowiedz

Wnoszę wniosek o korektę oficjalnego zapisu tytułu naukowego Mortesa von Razorin. Aktualnie w spisie SAN widnieje on jako magister Prawa, natomiast właściwy stopień naukowy to Profesor Nadzwyczajny:
http://prntscr.com/hafdvc
Według rozmowy z p. Marszałkiem Fryderykiem Marksem jest to błąd, który wkradł się podczas spisu.

Redakcja Tygodnika "Wolność" prosi o kontakt zaniepokojonych obywateli Republiki Suderland, którzy nie boją się prawdy!
Widziałeś coś co Cię niepokoi? Potrafisz pisać i nie boisz się głosić prawdy? Chcesz opowiedzieć nam swoją historię? Zgłoś się!
Oferujemy gratyfikację za wyłączność na Twoją historię oraz miejsca pracy dla zainteresowanych w walce o wolność i prawdę!
Odpowiedz

Składam wniosek o zaległe finanse z SAN w wysokości 205 tysięcy dla mojej osoby.Byłem aktywny w okresie odbiorów jednak wyleciało mi to zupełnie z głowy. Mam nadzieje że za moje zasługi SAN podejdzie do tematu na poważnie.

Doktor Chemii
Odpowiedz

Wniosek dot. utworzenia Suderlandzkiego Uniwersytetu Ogólnego.

Składam wniosek o utworzenie Suderlandzkiego Uniwersytetu Ogólnego.
Uważam, iż chcąc być szanowaną v-nacją powinniśmy również zainwestować w szkolnictwo wyższe, które niestety kuleje u nas w państwie. Akademia Oficerska istnieje, jest to oczywiście szkoła wyższa jednakże szkoląca określonych ludzi w ukierunkowaniu wojskowym. Nie posiadamy żadnej Uczelni Wyższej dla osób cywilnych. Posiadamy za to, znaczącą rzeszę osób z doktoratami, tytułami profesorów czy też i magistrów. Moim zdaniem utworzenie takowej Akademii zwiększyłoby przede wszystkim prestiż tytułów naukowych, ale też dzięki takowej uczelni wyższej każdy z osób posiadających tytuł mógłby sporządzac wykłady w jego dziedzinie. Podniosłoby to niewątpliwie poziom naukowy w kraju. Ponadto wtedy też można byłoby zmienić system zdobywania tytułów naukowych. Tytuł magistra otrzymywałoby się po odbyciu pewnej określonej ilości wykładów i zaliczeniu materiału. Egzamin byłby stworzony przez SAN, lub też kierownictwo Uniwersytetu. Kwestia rektorska i zarządzania uczelnią pozostaje jak najbardziej do rozmów.

Temat poddaje do dyskusji na forum państwa- może lepiej przenieść ten post gdzieś indziej,- lub go powielić, tak aby powstała dyskusja społeczna.

Z poważaniem,
A.Alviusz

Arkadiusz Alviusz - Magister BiologiiMagister FilozofiiDoktor Hab. Nauk Medycznych

[Obrazek: 1BH1y1F.png?1][Obrazek: zfAOj4q.png]

[img=0x0]https://i.imgur.com/EVXEsaU.png[/img]

Odpowiedz

Panie Alviuszu, niedawno została przegłosowana ustawa o cywilnej uczelni wyższej. W związku z tym nie widzę sensu w powoływaniu kolejnej instytucji tego typu. Myślę, że z tego powodu Pański wniosek jest już nieaktualny i dlatego na głosowaniu SANu byłem jemu przeciwny. Aczkolwiek samą ideę popieram, tylko jak pisałem, niedawno zostało już ona wprowadzona.

[Obrazek: NzLBupx.png]     [Obrazek: Il9xQZB.png]     [Obrazek: h2Epeb3.png]     [Obrazek: ysbN3sL.png]     [Obrazek: Yxw9Kih.png]     [Obrazek: gL7GFe3.png]     [Obrazek: xHbha88.png]

Profesor Prawa
Odpowiedz

Kieruję wniosek do SAN o wpisanie zwierząt zaobserwowanych przeze mnie we wyprawie na wyspę należącą do Hrabstwa Ellador.

Marszałek Suderlandzkich Sił Zbrojnych
mgr politologii 
Doktor Honoris Causa Uniwersytetu Bialeńskiego
Odpowiedz

Wnoszę wniosek o utworzenie Suderlandzkiej Agencji Kosmicznej

Argumentuje to głównie faktem, że brakuje w Suderlandzie instytucji, zajmującymi się astronomią. To naprawdę ciekawy temat, który z pewnością poszerzy wiedzę SANu. Nie chodzi nawet o rozwój przemysłu kosmicznego, a np. fizyki, która to jest nieodłącznym elementem astronomii. Do tego, po jakimś czasie mogą z tego także przyjść materialne korzyści dla kraju. Wybudowanie sieci satelitów pozwoli na lepsze prognozy pogody, czy wykorzystanie niedostępnych dotąd technologii. Warto też dodać, że społeczność astronomów jest bardzo dobrze wykształcona. Utworzenie SAK przyciągnie do SANu z pewnością wielu, wielu wybitnych profesorów, którzy z czasem będą mogli zająć się innymi dziedzinami nauki. No i na koniec, to po prostu fascynujący temat dla społeczności. Powinna ona pozytywnie zareagować na to, że Suderland rozpoczyna podbój kosmosu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości